Winter meeting dressuur

4 februari 2018

 

Afgelopen zondag was het tijd voor de eerste meeting met de paarden. Dressuur stond op het programma. In november tijdens de evaluatie dag hebben we werkpunten mee gekregen waar in februari al verbetering in moest zitten. Nu dressuur ik niet mega veel met Soliman maar wanneer het buiten té bar en boos was konden we er wel even aan werken. Sorry pony, maar ook voor jou geldt dat de basis goed gelegd moet zijn.

Zondag ochtend weer even slikken toen de wekker om 6 uur ging. We gaan weer het ritme in van het vroege opstaan maar de eerste keer doet toch altijd weer even zeer. Ontbeten en paard opgehaald en naar Ermelo gereden. Intussen kunnen we dit stuk al zonder navigatie rijden en ik app wat over en weer met mijn mede team genoten. Aangekomen in Ermelo eerst even de benen gerstekt en lekker gewandeld. Op naar de ‘nul meting’ controle.

De controle is de start van het seizoen. Een dierenarts en osteopaat bekijken het paard samen met de bondscoach en geven wat tips/adviezen mee wat verstandig is om te doen. Soliman was lekker vrolijk en stapte en draafde vlot mee. Een kleine vreugde sprong bij het aandraven vond Soliman wel nodig blijkbaar. Hij gaat zich steeds beter in zijn vel voelen gelukkig!

Na het keuren was het tijd voor de dressuurles. Soliman eerst buiten los gereden in de grote rijbaan. Toch wel raar dat het ene moment het hier vol staat met tribunes en de grootste namen van ruiters en het volgende moment alles rustig is. Na het losrijden lekker naar binnen toe en uit de koude wind. Mijn bril besloeg gelijk. Marion had nuttige tips en zag zeker verbetering in hoe we gestart waren.

Na de dressuur les besloten om een klein rondje naar buiten te wagen en hier heerlijk genoten van de licht besneeuwde heide en de koude stillen wind. Met z’n 4-en ook even bij kunnen kletsen en aan ons tempo en controle gewerkt! Bij thuis komst paard nog even verzocht en gelijk gaan lesgeven en toen was de dag al weer om. Productieve dag met een positieve boost! Op naar de Ardennen eind februari. Maar eerst carnavallen. ALAAF!