Arven & GPS

Met trots stelde ik jullie een tijd geleden Vanya voor. Helaas had de toekomst het idee dat dit niet het paard werd om mijn doelen mee te kunnen bereiken. De zoektocht moest dus doorgezet worden in COVID-19 Europa… Verder als Nederland kwamen we dus niet.

Al snel kreeg ik de tip om in België te gaan kijken bij een schimmel, en dit mooi kunnen combineren met een werkbezoek die toch moest plaats vinden. We gingen goed voorbereid de grens over en na de werkzaamheden uitgevoerd te hebben even een kijkje genomen bij de schimmel. Een schimmel, een ieder die ooit aan mij gevraagd heeft of ik ooit een schimmel koop, weet mijn antwoord; ‘Echt niet, dan laat ik m wel staan!’… Sorry aan iedereen die ik nu dus heb voorgelogen. De eigenaar was zeer gastvrij en liet met trots haar nieuw gebouwde stal zien. Een plaatje om te zien! En in dat paleis stond een leuke schimmel, zeer nieuwsgierig en vriendelijk. Al vlug hup zadel erop en we vertrokken voor onze buitenrit. Geprobeerd hem wat aan te voelen en merkte dat hij een meedenkend karakter had, fijne vlakke gangen. Werd ik nu verliefd op een schimmel??

We stappen af, we draven hem nog aan de hand even voor, grote cirkel en kleine cirkel. Alles deed hij erg braaf. We nemen afscheid en dat ik zo snel mogelijk wat liet weten. Er waren veel mensen geïnteresseerd in deze jongen en ik dacht, waarom ook niet. Al snel kon ik hem laten keuren en dan vertelt de dierenarts dat er niks op aan te merken is. Ohjee, nu heb ik dus echt een schimmel, genaamd Arven. Een bloed mooie witte arabier met sproetjes.

De eerste dagen bestonden uit grondwerk, gezien er nog een nagel in zijn voet was achter gebleven en even moesten wachten tot de smid kwam. Hierna dressuur werk en ze zadelmaker even mee laten kijken naar de zadels, nieuw zadel aangeschaft en het was tijd om vlieg uren te maken. Met mede Endurance ruiter Anouk wat stap trainingen gedaan, en een fijne lange training.

Stiekem kunnen we al gaan nadenken over de eerste wedstrijden! Sinds de moderne tijd in Nederland worden er meer wedstrijden op GPS gereden en de meningen zijn er sterk over verdeeld. Ruiters vinden het wel fijn, andere niet. Ik zelf vind GPS rijden echt fijn. Ik kan mij nu 3 wedstrijden direct opnoemen waar ik de GPS echt nodig gehad heb, gezien de route gesaboteerd / verkeerd uit gezet was op bepaalde punten / ik miste een pijl. De eerste keer was in Loonse Drunense duinen, hier is een papier verkeerd gehangen waardoor de volledige klasse 2 opnieuw op de zandvlakte kwam, mijn horloge piepte wel dat ik verkeerd ging, maar ik ging van de aangewezen lintjes uit en zette mijn horloge uit. Achteraf dus dik 5 Km extra gereden over de zandvlakte en dus ook weer 5 KM terug. Ik hoef je denk ik niet te vertellen dat ik niet zo heel blij was, voeg hier een extra portie regen aantoe en je krijgt een verkrampt paard, met afkeuring tot gevolg. De 2de was het jaar erop in Epe, er was een storing in mijn nieuwe vantage gekomen (kinderziektes) en ik kon de route niet volgen. Voeg hier een een struikeling van het paard aantoe en je hersens kunnen door de klap niet al te helder meer denken en missen een gigantische pijl. Op dat moment niet logisch kunnen nadenken om misschien gewoon even terug te rijden waar het mis ging, en hier behoorlijk wat tijd verloren. Hierna heb ik gezworen om nooit meer zonder GPS te rijden. En de laatste was Epe aan het eind van het jaar, de pijl wees naar links, horloge wees naar rechts, en toch vertrouw je dan weer blind op de pijlen. Horloge piept, paard omgedraaid en de GPS weer vervolgd, kopgroep komt ons weer voorbij en rijden de wedstrijd heerlijk uit.

Ik heb geen probleem in ‘klokje’ kijken, ook niet met mijn uit de kom trekkende KWPN’er of stuiterende arabier. Horloge piept snel zat, afslagen zie zelf ver van te voren aankomen, dan spiek je even of je een bocht om moet en je kunt weer verder! Maar ik spreek hier vanuit een luxe positie dat ik al een (2 zelfs) GPS horloge bezit. Struin marktplaats eens af naar een v800 of de vantage V, er zijn er een behoorlijk aantal te koop voor om en nabij de €100,- Als ik nu bedenk hoeveel wedstrijden we gemist hebben de afgelopen periode ben je zo aan de €100,- met je inschrijfgeld, brandstof, eten en drinken etc. etc. Dus mijn advies, kijk eens even voor een 2de handse, en als je er niet aan uit komt, heb ik nu een speciale actie lopen voor GPS trainingen.

Voor €30,- bied ik een rit aan van ±15 km rondom de Chaamse bossen en krijg je door een instructeur met geldige licenties training in het rijden op GPS natuurlijk, maar ook houding en zit, tempo controle en tijdens de cooling down spreken we jouw eerst volgende wedstrijd door. Deze aanbieding is tijdelijk dus maak zo snel mogelijk je afspraak!