Audevard Next Endurance Generation selectiedag 2015

Audevard Next Endurance Generation selectiedag 15 november 2015

Op Facebook kwam ik een flyer tegen voor deze scoutingdag. Nadat Win endurance LDD goed uitgelopen had en niet te veel afgevallen was wilde ik echt zeker verder in de endurance, en in dit team waar ik mogelijk in kan komen zal ik ook de extra begeleiding kunnen krijgen om verder te komen in de endurance. 

We vertrokken heerlijk vroeg (6.00 op stal) om op tijd in Ermelo te zijn. Het waaide behoorlijk onderweg, gelukkig heb ik een rustig paard in de trailer zolang we maar rijden. Eenmaal daar een box toegewezen gekregen en wat informatie winnen hoe en wat.  Een beetje rond gekeken en zag voornamelijk Arabieren en een paar dravers. Uhm past mijn paard daar wel tussen? Om 9 uur begonnen we met dressuur. Win wilde absoluut niet tegen de wind in lopen en de impuls was heel ver te zoeken. Na de dressuur training Win even terug op stal en om half 11 door naar terrein rijden. Normaal rijd ik hem buiten altijd met pelhalm maar omdat hij zo relaxt was met mijn gewone bustrens gereden. Win vond het geweldig, heuvel op heuvel af, klein sprongetje. Even later door naar het grote veld. Opdracht was elkaar inhalen, dit ging nog prima, hij blies zichzelf wel wat op maar te controleren. De volgende opdracht was om achter elkaar te vertrekken en de voorste ging harder/zachter en de achterste moest hierin mee. Ik wilde aan galopperen om de voorste te volgen en er komt een windvlaag onder zijn kont en begint flink te bokken. Gelukkig bedaarde meneer een beetje en kon ik er rustig achteraan. Na het rondje was ie nog wat opgefokt en gingen we terug schakelen in de bak. Hier kon hij z’n eigen ei kwijt en werd weer de relaxte zelf en waren ze vrij vlot klaar met mij. 

In de middag hadden we een lezing van een dierenarts over blessures en het voorkomen hiervan, ook over entingen. Daarna hadden we het motivatie gesprek en de keuring. Win gaf bij de buigproef keurig al z’n benen aan en de conclusie was dat volledig gezond was. De hoefsmid vond hem wat nauw achter maar dat was ook geen enkel probleem, hij zou met ijzers enkel wat kunnen gaan strijken. Bij het motivatie gesprek waren ze zeer positief over win en verwachten dat hij de 80/90 km super uit zou kunnen lopen. We gaan genieten!

wordpress3