Endurance LDD

Endurance LDD 27 september 2015 Klasse 1

Onze eerste klasse 1. Ik heb vaker met Win in dit gebied gereden en weet dat je hier lekker kunt rijden, wat minder lekker en zwaar op het duin gebied, maar het bos is heerlijk rijden. We moesten om 10.11 starten maar wilde ruim van te voren rijden ivm mogelijke file bij de Efteling dus stonden we om 7.00 op stal. Om kwart voor 8 waren we op plaats van bestemming. Rustig aan paddock gemaakt en door naar de voorkeuring. Eerst even goed los gestapt en een klein stukje gedraafd om te kijken of hij niet stijf was, dit was niet het geval en we gingen zonder problemen door de keuring. Mooi HS van 40 en een A op de locomotie. Daarna was het lang wachten tot we van start mochten. Een uur voor de start nog een snelle sanitaire stop, was ik wel erg blij dat ik al gekeurd had. Wat was het toen druk voor de voorkeuring.

wordpressldd2015-4

Tijdens de rit was Win erg rustig tot GP1 hier gekoeld want hij was toch best warm. Helaas herkende hij het pad wat we daarna op reden en wist hij al hoe laat het was. Dit was de route naar het stuk waar hij altijd helemaal los mocht gaan. Ik heb hem een stukje tegen kunnen houden maar uiteindelijk werd hij te sterk voor mij en heb ik hem maar laten gaan, wetende dat dit een gunstigere effect heeft in de rest van de rit.

wordpressldd2015-3

Je ziet al aan mijn en zijn uitdrukking dat we beide erg blij zijn! De rest van de rit verliep lekker, hij was rustig. 1 KM voor de finish wilde ik gaan uitstappen en keek naar mijn tijd, hier kwam het besef dat ik eigenlijk veel harder heb gereden als dat eigenlijk mijn bedoeling was. De laatste KM wilde Win zelf ook niet echt tot bedarren komen en bleef zich zelf maar opfokken. Gelukkig bedaarde hij zo’n 300 meter voor de finish en durfde ik de gok te nemen om het meteen aan te bieden. Hier een HS van 60! En in precies 2 uur tijd kunnen rijden. Na de meting van de hartslag en onderweg terug naar de trailer stopte Win ineens met lopen. Hij moest vreselijk nodig plassen. Dit was waarschijnlijk de reden dat hij zo opgefokt was de laatste KM.

wordpressldd2015-5

Op de nakeuring was alles weer mooi en precies hetzelfde als op de voorkeuring. We hadden de tijd om hem gewoon lekker naar huis te brengen en dan daarna terug te komen zodat Win nog lekker op de weide kon. Bij de prijs uitreiking een mooie 4de plaats behaald met een snelheid van 11,911. Super blij voor onze eerste K1.

wordpressldd2015-1