Endurance Surae

Endurance Surae, breda 21 mei 16 62 km

We zijn ondertussen een jaar verder in de endurance. 1 Jaar gelden heb ik bij deze wedstrijd de endurance sport mogen proeven met een mooie 4de plaats en een eerste plaats in het jeugdklassement. Dit jaar gaan we voor de klasse 2 lang, 62 km. We hebben ons goed kunnen voorbereiden voor deze wedstrijd en fijn de rondes die ik moet rijden kunnen trainen. Stalgenoten en vrienden boden aan om mee te gaan groomen. Uiteindelijk gingen Tess, Renske, mijn oom en nichtje en natuurlijk mijn moeder en mijn broer als chauffeur voor mijn groom en om filmpjes te maken.

13263864_10209813893128708_2737331949659632372_n

Op de dag zelf eerst mijn vetgate klaar gezet, terwijl de laatste dingen op het terrein werden klaargezet. Hierna win uit z’n stal geplukt, die overigens nog lag te slapen en dan even wandelen. Op de voorkeuring kwam er een tent voorbij ‘gewandeld’ en hij reageert er niet eens op, zelfs niet met zijn hartslag. Op naar de start, gekozen om met de ‘massa’ mee te gaan. De massa was niet echt een massa te noemen aangezien we met 4 man waren, en even later 5. Uiteindelijk viel ons groepje uit elkaar en ging ik met een andere ruiter aan kop. Win voelde erg fijn aan en flink tempo kunnen rijden met een ontspannen paard. Zo gingen er kilometers voorbij en genoten we van de omgeving, overstekende hertjes en eekhoorns. Op Gp3 een stop gemaakt en win wilde hier gelijk drinken. Daarna gekoeld en weer verder gereden. Op de vetgate na ongeveer 4 minuten aan kunnen bieden en hier een hartslag van 52. Het voordraven vond ie wat spannend want ja, hier komt het ‘dressuur paard’ dan weer naar boven, en die poort was in het begin toch écht niet dicht hoor. Na wat extra aanmoediging van mama een mooie A op de loco motie.

Schermafbeelding 2016-05-21 om 22.15.18

De 2de ronde op een bijna gelijk tempo kunnen rijden en ook hier wilde hij weer goed drinken. Daarna voor het eerst voor mij een ‘eind sprint’ ik hoefde het niet voor de plaats te doen, omdat er niemand dicht achter mij zat. Maar toch geeft het een machtig gevoel om na een rit in galop over de streep te gaan!

Unknown

Op de einduitslag een mooie 2de plaats met 14,5 km/u en weer een eerste plaats in het jeugdklassement! Ik heb weer een mooi doel met win behaald vandaag en weer kunnen genieten van deze thuis wedstrijd! Op naar de volgende!

Endurance Surae / 21 MEI 2016 from Lars van Aart on Vimeo.