Winterrust (?)

Winterrust (?)

 

Ik kreeg laats de vraag of Windigo ook met winterrust gaat? Win houd ik natuurlijk wel in conditie maar train ik niet heel intensief buiten. Maar gaan wij ons op het dressuur richten, we gaan proberen om een paar dressuurwedstrijden te starten in het L2, om ons niveau weer een beetje te testen. Windigo liet de laatste keren zien dat hij het wijken prima onder de knie had. Nouja oke, er stonden schapen en hij wilde er heel graag niet langs, dus werd het wijken richting de bosjes… Maar we konden wijken šŸ˜‰

Windigo zal ik ook lekker buiten doorrijden, gewoon voor het lekker en de ontspanning en natuurlijk om nu met de prachtige herfst kleuren rond te rijden. Wat kan een ruiter zich nog meer wensen?

 

Nou ja eigenlijk een heleboel, droge paddocks zodat je geen hink-stap-sprong hoeft uit te voeren naast je paard die vrolijk extra hard zijn voeten op de grond zet. Warme oren zijn ook geen overbodige luxe, en ben nu heel erg aan het experimenteren wat het fijnste werkt voor mij als koukleum.

Ik zelf kan ook niet wachten op de mooie winter, de mooie sneeuw waar de paardenhoeven zo heerlijk in kraken en het witte landschap met een fluffy paard onder je die vrolijk wolkjes blaast. Dit is toch om lekker bij weg te zwijmelen?

 

Maar ik bedenk nu ook dat bij deze maanden van het jaar de regen heel erg in trek is. Regen regen en nog is regen… Maar hoe dan ook ik blijf lekker buiten rijden, weer of geen weer, sneeuw of geen sneeuw, ik zal rijden (insert De vliegende Hollander muziek)

Vandaag gaan wij ons voorbereiden om morgen naar Ermelo te vertrekken voor de scoutingdag van Audevard next endurance generation. Dat betekend dus even een laagje vet over het zadel, Win zijn manen even bijwerken en hem wassen. En nu maar hopen dat hij schoon blijft morgen! Duimen jullie mee voor droog weer?

 

img_8500