Bijeenkomst 2 Audevard next endurance generation 2017

Bijeenkomst 2 Audevard next endurance generation 2017

Het weekend van 17-18-19 februari was het tijd voor de 2de bijeenkomst, deze keer was de bijeenkomst in Mont le Soie in België voor een 3-daagse training in de Ardennen. Donderdag tussen school en werk door spullen verzameld en klaar gezet in de trailer zodat wij vrijdag met gemak konden vertrekken.

IMG_1508

Eenmaal na een aantal keer met dichte oren in de auto gezeten hebben kwamen wij als eerste aan in Mont le Soie. Hopende op wat droog weer werd het na het zoeken van de stallen tijd om win te wandelen en te laten grazen om hem daarna in de box te zetten en mijn eigen slaapplek op te zoeken. Nadat iedereen er was werd het tijd om de paarden voor te brengen en daarna op een stap rit te vertrekken. We vertrokken in 2 groepen en onze groep heeft 14,76 kilometer gereden met een gemiddelde snelheid van 6,4 km/u, we hebben hier in totaal 425 m gestegen. Na deze heerlijke, gelukkig droge rit was het tijd om de paarden even rust te geven en even op te warmen bij het vuur. Daarna nog een keer de paarden gewandeld en hierna was het tijd om te gaan eten, na het eten de paarden voeren en nog een spelletje doen met hilarische uitbeeldingen.

IMG_1524

Zaterdag stonden een rit en een stuk behendigheid te paard op de planning. De groepen werden in 3-en gesplitst voor de ochtend rit. Na het keuren opzadelen en konden we weer vertrekken. Win had echt plezier tijdens deze rit, maar was wel lekker rustig. Vorig jaar was het flink afzien met hem als stuiterende stuiterbal heuvel af, waar hij zich nu keurig en fijn opving. De rit had een duur van 2:50 over een afstand van 20,05 km. We zijn hier 390 meter gestegen. Na deze rit kwamen wij als laatste aan en hadden de andere al gegeten, op mijn gemakje win afgezadeld en voorzien van zijn natje en droogje op naar de lunch die nog op tafel klaar stond. Plan van de middag had ik even gemist maar we bijgepraat door de andere en hier werd duidelijk dat wij om 1600 de paarden moesten voordraven en daarna opzadelen en in de bak moesten verzamelen waar het tijd was om te testen hoe onze balans was, en die van de paarden. Er lagen 2 balken series waar wij in draf over heen moesten, de balken lagen breder als een normale draf balk en ook nog eens op verschillende afstanden, win rekte en verkorte zoals van hem gevraagd werd. Ook het rechtop staan in draf ging mij nog vrij goed af. In mijn manege lessen thuis laat ik het meestal de lesklanten deze oefening doen, maar ontwijk hem zelf het liefste… Nadat wij ook in galop in de beugels gestaan hadden en zonder beugels gedraafd hadden was het tijd voor een opdracht voor controle van het paard, voor een balk stoppen en achterwaarts terug. Nu ben ik thuis een beetje aan het oefenen met een eenvoudige wissel zodat Win zijn achterhand sterker wordt, maar hij schiet meestal iets te veel op de rem waardoor hij stil staat, dat kwam hier dus wel goed uit. Dus wij stonden keurig stil en Win ging zoals gevraagd netjes achterwaarts. Ook hierna de slalom in draf en daarna in galop ging ons ook goed af, de wissels vlogen om mijn oren. Na deze test even spelen in de waterbak en nog een stukje op het harde uitstappen. Daarna paard weer verzorgen, douchen, eten en een presentatie van Carmen waarna het tijd was om lekker ons bed op te zoeken.

IMG_1536

Zondag vroeg uit de veren, eerst paard wandelen, dan ontbijten en om 830 de voorkeuring waarna we voor de zwarte ronden zouden gaan in 3 groepen. Deze keer mijn hartslag meter aangesloten om gewon wat te kunnen spieken. De route hebben wij in 2:47 uur gereden met een afstand van 23,05 KM met een gemiddelde hartslag van 88 HSM. Deze laatste rit had wat leuke uitdagingen waar de klim of daling pittig was, maar win pakte dit alles heel goed op en was volledig in zijn element. Na de rit nog nakeuren waar hij lekker soepel was en goed herstelde. Hierna nog even lunchen en nabespreking. Papa was intussen ook gearriveerd dus spullen ingeladen, stal uitgemest en paard even laten drinken voor wij terug naar huis toe keerde.

Ondanks de start van het weekend met regen was het een heerlijk weekend vol lachen gieren en brullen, maar ook serieuze momenten en hebben wij weer veel geleerd. Op naar de eerste wedstrijd!

Hier de link naar de video; http://bovanaart.nl/beeldmateriaal/

Laten jullie een reactie achter?