Even voorstellen

Om mijn blog leuker en interessanter te maken ga ik jullie niet alleen maar meenemen naar mijn wedstrijden, maar ook met alle voorbereidingen eromheen, en wat er zoal nodig is om topsport te kunnen doen. Mochten er onderwerpen zijn die jij interessant vind, en je eens wil lezen vanuit mijn oogpunt, stuur gerust een mailtje naar bovanaart@icloud.com

Een korte tijd geleden ben ik in contact gekomen met Eleonora Westebring-van der Putten, van noor bewegingswetenschappen en hebben hier een leuke samenwerking uit kunnen halen. Eleonora zal de vaste osteopaat worden van de paarden en van mij! Gister heeft ze mij voor het eerst behandeld, beide gingen we er blanco in om te kijken over er dingen aanwezig waren waarmee ik de paarden in de weg kon zitten. Dit kan bijvoorbeeld als je ene been flexibeler is als de andere, kijk je dan naar deze ruiter, dan zie je bijvoorbeeld 1 opgetrokken been, en 1 mooi hangend been. Nu heb ik zelf het probleem dat ik erg makkelijk mijn hakken optrek, dus stiekem hoopte ik ergens dat het vanuit een ander deel van mijn lijf zou komen. Helaas waren mijn beide benen even flexibel, dus het is echt iets waar ik zelf beter op moet gaan letten! Gelukkig weten wij dat nu ook. Na mijn val met Tas, klik hier voor het verhaal, ben ik nagekeken door mijn huisarts, chiropractor en fysio, en mijn nek heeft wel de grootste opdonder gekregen, gelukkig  een spierkwestie en kan ik erg goed reflecteren waar het mis ging, hoe we het in het vervolg kunnen voorkomen en er stiekem een klein beetje om lachen. Ik heb gewoon geluk gehad in deze hele situatie. Eleonora constateerde inderdaad dat mijn nek behoorlijk vast zat en heeft deze losgemaakt en ik kon inderdaad een merkbaar verschil voelen dat mijn schouderbladen weer deden wat ze moesten doen. Toch best apart voor deze leek dat dat zo met elkaar in lijn staat.  Ik reed vol energie terug naar huis en heb nog heerlijk kunnen sporten in de sportschool, en een fijne dressuur training kunnen doen met Windigo.  Ik heb natuurlijk nog wel huiswerk meegekregen, om mijn heupen goed los te houden mag ik gaan hoelahoepen! Dat is lang geleden kan ik zeggen. Ben je zelf nu ook geïnteresseerd waar Eleonora jou, je paard of hond mee kan helpen? Stuur haar een e-mail info@osteopatenessen.be om te vragen of ze jou kan helpen om weer plezier te krijgen in bewegen! En voor de Brabanders onder ons, de praktijk ligt vlakbij Roosendaal!

 

De volgende blog gaan we met Tassili naar Eleonora om hem ook even na te kijken. Zouden jullie het interessant vinden als ik dit film met een uitleg wat er gedaan wordt, en vooral waarom? Laat een reactie achter of stuur een e-mail!