Tassili houdt van wellness

Om mijn blog leuker en interessanter te maken ga ik jullie niet alleen maar meenemen naar mijn wedstrijden, maar ook met alle voorbereidingen eromheen, en wat er zoal nodig is om topsport te kunnen doen. Mochten er onderwerpen zijn die jij interessant vind, en je eens wil lezen vanuit mijn oogpunt, stuur gerust een mailtje naar bovanaart@icloud.com

Een tijd geleden ben ik in contact gekomen met Eleonora Westebring-van der Putten, van noor bewegingswetenschappen en hebben hier een leuke samenwerking uit kunnen halen. Eleonora zal de vaste osteopaat worden van de paarden en van mij! Zoals je kunt lezen in deze blog heeft Eleonora mij behandeld, en ik wil hier eerst even een korte terugkoppeling op geven. De weken volgend aan de behandeling extra goed op mijn heupen gelet, en netjes gaan hoelahoepen en andere heup losmakende oefeningen, in de sportschool mijn gewichten verzwaard en merk dat ik lekker los kan bewegen! Ik kan het aan iedereen aanbevelen die ook met wat vage klachten rondloopt.

Afgelopen week mocht Tassili hetzelfde ondervinden. Pony vlot opgeladen en op naar Essen. Tassili heeft die zaterdag ervoor 30 kilometer gegaloppeerd met de team training op de Sallandse heuvelrug, waar hij super goed zijn best gedaan heeft! We hebben eerst Tas bekeken in stilstand en even een stukje gelongeerd. Hierna is Eleonora met haar magische handen aan het werk gegaan. Ik heb heel veel dingen mogen vragen, en zag Tas gaande weg echt heel erg ontspannen, en steeds meer veranderen in zijn houding. Eleonora begon achteraan, om eerst daar op de ontspanningsknopjes te duwen, het was al vlug duidelijk dat dit de beste manier was, zeker aan het eind liet Tas toch stiekem zien dat hij zijn hoofd niet zo prettig vond. Hij is niet kopschuw of wat dan ook, maar hij vond het gewoon niks. We zijn dus rustig aan steeds wat meer naar voren gegaan, en Tas liet duidelijk zien als hij ergens last van had, maar liet ook weer zien dat hij vlug kon ontspannen en genoot er duidelijk van! Voor de stress kip die Tas is, had ik verwacht dat hij veel blokkades zou hebben, of zich absoluut niet zou geven, maar hij heeft het tegendeel bewezen. Natuurlijk had hij her en der wel een blokkade zitten, maar alles was best vlug te verhelpen.

Na de behandelingwas hij wel even een enorme dronkaard, en was echt even kwijt waar alle 4 zijn benen waren. Met 10 minuutjes had hij het weer gevonden en zijn we huiswaarts gekeerd! Eleonora heeft mij wel iets belangrijks mee gegeven wat ik jullie ook mee wil geven; Mocht hij een dag na de behandeling echt kets kreupel zijn is het verstandig gelijk een dierenarts te bellen. Doordat het lijf los wordt gemaakt kan het zijn dat het paard even niet overcompenseert en dus zijn pijn punt laat zien. Wacht je hier te lang mee, dan zet hij zich weer opnieuw vast waardoor hij niet meer kreupel lijkt te zijn, maar dan zul je hem gaande weg steeds een beetje verder stuk rijden. Houd dit dus goed in de gaten!

Verder heeft tas nog oefeningen mee gekregen en gaan we vol gas naar ons volgende avontuur!