Cei1* Zutendaal 2022

CEI* 100 km Zutendaal (BE) 13 augustus 2022

Arven herstelde super na zijn laatste 80 km in Maashorst, maar hij was mentaal wel echt moe na deze wedstrijd. Mijn grootste twijfel was dus wel, vindt hij het spelletje nog leuk? Had ik hem niet té ver gepusht?

De aanloop naar de wedstrijd verliep voorspoedig. Her en der wat aanpassingen gedaan in de trainingen, gezwommen, in de aquatrainer en Arven was zijn blije zelf! Met een goed gevoel durfde ik hem mee te nemen. Een dag voor de voorkeuring zelf enorm veel stress moeten doormaken door omstandigheden. Dit is nu niet echt bevorderlijk om in de wedstrijd modus te komen, je spullen in te pakken etc. Deze situatie hield aan tot 2 uur voor de voorkeuring waarna het geluk aan mijn zijde stond. (Dank aan alle betrokkene!) Vanaf dat moment kon de knop om en konden we in de wedstrijd modus gaan.

Na het inwegen van mijzelf mocht Arven keuren en was hij zijn vrolijke zelf en probeerde hij weer te bijten bij het terug draven. Met allemaal goede waardes mocht meneer van start en kreeg hij een prachtig paars nummer op z’n bibs. Gelukkig is Arven de moeilijkste niet en kunnen we op een stoeltje met wat hooi in de schaduw zitten zonder van onze stoel getrokken te worden. Hier was de temperatuur beter als in de stallen dus we dineerde lekker samen waarbij Arven echt wel de pizza van papa wilde hebben. Tegen de tijd dat het tijd was voor de voorbespreking Arven naar stal gebracht met wat hooi en wij naar de voorbespreking waar Marissa aansloot als groom. Na de bespreking had Arven al het hooi al op dus besloten we het volledige 18 kg pak er maar in te gooien. Intussen had hij weer een emmer leeg gedronken en die gevuld weer bij hem gezet en zijn wij lekker naar het huisje gegaan en gaan slapen.

De volgende ochtend was al het hooi op de emmer bijna leeg en zaten de poep vlekken tot achter z’n oren. Hij had goed geslapen zeggen we maar. Met z’n pretbek nam Marissa hem mee voor een wandeling en hij was helemaal in zijn element. De laatste emmers gevuld en opgezadeld en we konden van start! We startte een beetje voorin de middenmoot en keken wel waar we eindigde, hij moest plezier hebben was het voornaamste doel.

De eerste loop ging prettig maar ik had niet echt een aansluitend tempo maatje. Het was het allemaal nét niet dus soms reed ik bij maar veel reed ik alleen. Arven vond het geen probleem leek het wel en hij gaf heel goed aan hoe hij een berg af wilde lopen. Maar in je uppie is 40 km al veel, laat staan 100 km… Er waren best wat pittige technische stukjes in het terrein en Arven pakte ze aan alsof het niks was. Zo gingen de eerste 40 km voorbij met perfecte waardes op zijn kaart mochten we verder.

De 2de loop begon het al best warm te worden, maar gelukkig was het overgrootte deel van de wedstrijd tussen de bomen en konden we veel in de schaduw rijden. Arven liep de hele weg vrolijk en dronk goed op de groom plaatsen. Je merkte wel zodra je stil stond dat het echt warm was. Bij binnenkomst uit de loop wilde meneer niet plassen dus duurde het echt lang voor zijn hartslag daalde en liep hij een beetje te miepen bij het voordraven. We hadden een verplichte re inspection voor vertrek dus ze gaven ons het voordeel van de twijfel. In de vet gate ging hij gelijk plassen en dronk hij nogmaals veel. Hij at wat maar drinken vond ik belangrijker.

Op de re inspection waren alle waardes weer a en 1 en vlogen we het laatste loopje van 30 km in. Galopperen waar kon, voorzichtig op de heuvels en tijd op de groompunten om te drinken, ik lag immers toch laatste dacht ik en uitrijden was het doel. Deze ronde ontzettend veel plezier met hem gehad en hij galoppeerde vrolijk rond. Hij dronk zo goed onderweg en we namen nog wat wortels mee voor onderweg die hij lekker kon opeten. Ergens struikelde hij een keer lelijk en sloeg hij zijn voor ijzer eraf welke tegen zijn achter knie is aangekomen. Dus we reden de loop nog voorzichtiger uit en kwamen heel fit over de finish. Met heel koelen hem aan kunnen bieden met een hartslag van 60 en hij vloog mee op de nakeuring, de laatste wedstrijd sukkelde hij wat mee omdat zijn koppie moe was, maar hij was nu echt zo fijn en wakker. Met perfecte waardes heeft hij deze technische wedstrijd goed uitgelopen met 33 graden in het warme zonnetje. Vanaf het moment van de finish tot aan het ophalen de volgende dag rond 7 uur heeft hij 18 kilo hooi naar binnen gewerkt en 2 flexibele emmers leeg gedronken en kwam hij heel fit uit de stal. Zo fijn hoe hij zichzelf ook een beetje managet in de nacht.

We gaan rustig aan kijken naar de volgende uitdaging!