Endurance Kootwijkerbroek

Endurance KWB 20 maart 2016 klasse 2

Windigo zijn eerste Klasse 2, en mijn eerste keer groomen. Veel overleggen met Nant die Windigo wilde starten hier, wat moet er mee, wat doen en wat juist niet. Na veel voorbereidingen van mijn kant werd mijn paard klaar gestoomd. Op de dag zelf om 5.00 paard opladen en door naar Kootwijkerbroek, hier kwamen we om 7 uur aan. Win had nog geen ontbijt gehad, dus hem in de trailer zijn ontbijt voorgeschoteld bestaande uit luzerne en brok. Later win uit de trailer gehaald en lekker gaan stappen en gras laten eten. Hierna het paard bij Nant achtergelaten en de vetgate op gaan bouwen -note; zorg voor een karretje, water is behoorlijk zwaar-  Nadat dit klaar stond en de massa start vertrok even een snel overleg met de groom van Daphne die samen reed met Nant. Wij het ene groompunt en de ruiters opvangen in de vetgate, zij de andere en wanneer het kon op tijd bij de vetgate zijn.

IMG_8036

De verwachtingen waren dat ze rustig zouden rijden, dus wij op ons gemakje naar GP1 en waren nog wat aan het kletsen met de andere grooms en ze kwamen ineens aan. Snel beide even gekoeld en rap terug naar de vetgate. Hier vond ik het wel spannend worden, hoe gaat dit in zijn werk? Nant en Daphne kwamen aan op de vetgate, hier zadel af en koelen. Hartslag meten en hij was gelijk al onder de 60, dus door naar de vetcheck. Vlak daarvoor moest hij gelijk plassen waar ik dan erg blij mee ben. Best vreemd maar Win is een echte stal plasser en wil het nooit doen buiten een stal, en het is nu al de 2de x dat hij het doet op wedstrijd! Bij deze vetcheck gebeurd het zelfde als de voorkeuring. Hier had hij een hartslag van 54 dus helemaal blij. Daarna was het zaak dat hij at en dronk. Drinken wilde hij alweer niet, maar wel de zeer waterige slobber. Nouja prima dan. Eten wilde hij met gemak, alleen niet lopend, hier moeten we nog even op trainen.

IMG_8042

Na 40 minuten rust tijd om weer van start te gaan. Wij als de wiedeweerga naar GP1 en hier de paarden weer gekoeld en daarna snel terug naar het terrein en hier de vetgate afgebouwd en spullen bij de trailer klaar gezet. Nu was het zaak na het aankomen op de finish dat win goed na-verzorgd werd en weer wat dronk (niet dus). Eten wilde hij wel van het gras. Ondertussen goed blijven stappen zodat hij niet stijf wordt. Een half uur na de finish naar de nakeuring. Hier een hartslag van 47, de dierenarts maakte de grap of we überhaupt al gestart waren :D. Verder waren al zijn waardes weer het zelfde en met een mooie loco motie  konden wij de eerste K2 van win opschrijven! Ze hebben de eerste ronde op 13,60 Km/u en de 2de ronde op 16,06 wat een gemiddelde maakt van 14,728 wat ze op een mooie 5de plaats brengt.

vetkaart kwb

Dan breekt toch de spanning een beetje aan… Hoe is hij de day after. Zijn allereerste endurance wedstrijd viel hij vreselijk in en ben hier best wel van geschrokken toen. Gelukkig appte de staleigenaar s’ochtends al dat hij helemaal goed liep en niet heel stijf was. In de avond zelf even naar stal geweest en hier gelijk het deken eraf gehaald en zag een mooi glanzend paar met gezond gewicht (Ja oké, voor de wedstrijd was ie iets wat te veel aan de dikke kant hihi). Ik ben helemaal blij, en paard ook. Op naar 10 april!

IMG_8052

1 dacht op “Endurance Kootwijkerbroek”

Opmerkingen gesloten.