Stage in Bjursas, Zweden | 21-6-2016 |

Ik ben nu 16 dagen in Zweden en nog maar 1 update geplaatst. Wat slecht van mij oeps, sorry!

Mijn eerste weekend was ik alleen en de zaterdag en zondag de paarden gereden op mijn eigen indeling. Opdracht gekregen wie gereden moest worden. Zondag is het hier dressuurdag, ook als Annelie op wedstrijd is worden de paarden dressuurmatig gereden, en omdat ik nu thuis was kon ik dat mooi met iemand samen doen. Dressuur rijden gaat er hier iets anders aan toe als ik in Nederland gewend ben. Dan is het vaak goed gymnastiseren (hier ook) in stap draf en galop. Hier stap je eerst heel lang en neem je daarna een drafje mee en blijf je gymnastiseren maar geen galop oid of de paarden iets meer richting achterhand zetten. De achterhand moet wel actief zijn en ze mogen niet op de voorhand vallen maar het belangrijkste is dat het paard ontspannen over de rug loopt met voldoende voorwaartse activiteit. Zo rijden de meeste ‘Zweedse’ ruiters is mij verteld en ik vind niet dat er iets mis mee is! Gewoon lekker ontspannen je paard gymnastiseren zonder enige poespas is toch iets waar veel rij kunst bij komt kijken. Maar heb in deze week ook een minder leuk ding mee gemaakt, een erg spannende situatie voor de paarden maar die van mij bleef erg rustig maar raakte uiteindelijke ook in lichte paniek. Paard gleed in de ondiepe greppel met zijn achterbenen en verloor zijn evenwicht en viel om waardoor ik ook meeviel. In zijn poging tot opstaan is hij nog een keer over mijn been gestruikeld waarna hij in een paar draf passen tussen uit ging en stukje verderop stond te kijken. Ik kon lopen en alles zag er heel uit. Paard ook helemaal heel dus konden we onze route, die we iets aanpaste, vervolgen

Afgelopen week was het een week van veel paarden rijden en wedstrijd klaar maken. Ook nog mee gemogen met galop training met een ander paard wat een erg leerzame ervaring was en ook nieuwe tips heb gekregen met betrekking tot het trainen. Op vrijdag heerlijk vroeg alleen een rondje gemaakt met nog een paard aan de hand, in de middag zouden we vertrekken op wedstrijd en daarvoor moest er 1 gereden (stap training) 1 aan de hand mee geweest zijn en 2 paarden gewassen en gestreken zijn voor transport. In de middag stond mij dus een hele lange autorit te wachten van +-6 uur meen ik. Ik werk erg hard en lang (nee nee niet verplicht maar doe veel dingen extra, zoals mission impossible zadelkamer opruimen) dus het perfecte moment voor mij om even bij te kunnen tanken. Eenmaal op het terrein aangekomen paarden wandelen en de koelstraat opzetten en alvast wat spullen bij de groomspot. Hierna een pizza gaan eten in het naast gelegen dorp maar deze route hierheen ging niet helemaal soepel. Annelie dacht een beer te zien en ging vol in de ankers. Bleek het een eland te zijn, die eer wij omgedraaid waren te ver achter de bosjes verscholen was voor een goede foto. Eenmaal terug op stal de paarden nacht klaar gemaakt en ons zelf ook nacht klaar gemaakt en op tijd gaan slapen. Volgende ochtend ging de wekker ik heb maar voor het gemak niet op de klok gekeken want mijn bioritme is toch helemaal in de war door het lange licht. Paarden gevoerd, gewandeld en laatste dingen klaar gemaakt voor de wedstrijd. De wedstrijd verliep een beetje het zelfde als hier in Nederland maar hier mag je het bit niet uitdoen tot aan de keuring en hartslagen kunnen per afstand verschillen. Snelheden etc weet ik niet volledig.

Eenmaal weer thuis (lees 01.00) Paarden in de paddock gezet en snel gaan slapen. Morgen alles opruimen en paarden checken. Helaas voor mij werd ik zondag heel erg misselijk en ziek wakker, ik zelf dacht eerst door de hobbelige reis, berg op, berg af etc. Helaas ben ik nu nog steeds niet helemaal fit maar het gaat de goede kant op!

Ik zie nu dat mijn laptop bijna leeg is. Foto’s zal ik op Facebook uploaden via mijn mobiel!