STAGE IN BJURSAS, ZWEDEN | 28-6-2016 |

Een kleine en korte update zo laat op de avond.

 

Deze week “wat rustiger” aangedaan. Het was immers ook tijd voor mid-summer. Deze week eigenlijk zo’n 1 á 2 paarden per dag gereden en verder de voorkomende stal werkzaamheden. En ook was het tijd voor de grote zomer schoonmaak! Alles uit de kast en hop de vaatwasser (halleluja plastic hoofdstellen)  in of in de zadelzeep en leder vet. Ieder hoekje van de stal is volledig geschrobd en dat betekend voor de 3 ‘stal’ paarden ook buitendienst in de avond. Het weer s’avondes is best te doen, maar soms wel wat koud dus krijgen ze een dekentje op.

Ook is de broer van Annelie aangekomen met vrouw en 4 kinderen. Schatten van kinderen. De oudste probeert een beetje te praten met mij, maar kan geen Engels maar met handen en voeten kom je een heel eind! Mid-summer is een fantastisch feest, het voelt een beetje zoals kerst maar dan zonder het verkleumde. Het begon in de ochtend met op de platte kar naar de achter buren. Hier verzamelde het hele dorp en werden de kinderen op de platte kar gezet en komen de dames met de bloemen/struiken kransen aan. Na dat alles zo’n beetje compleet was loop je naar het meer waar de paal staat. Hier word de paal omhoog gezet en onder begeleiding van live muziek ga je dansen. Met alle geluk mocht ik een van de kinderen begeleiden en omdat ze zo jong waren begrepen ze niet  veel van het complete dansen en kon ik mooi onder mijn slechte dansmoves uitkomen. In de avond ga je vaak met meerdere mensen bij elkaar zitten voor een bbq of een buffet. Dit deden we bij de buren, wat erg gezellig was. Nadat ik mij een beetje moe begon te voelen ben ik de paarden nacht klaar gaan maken en gaan slapen.

Deze week is het voornamelijk voorbereiden op de wedstrijd die komt en verder met de grote zomer schoonmaak. Zo dus lange dagen en korte nachten!

Welterusten

 

-volg mij instagram en Facebook voor foto’s-

1 dacht op “STAGE IN BJURSAS, ZWEDEN | 28-6-2016 |”

  1. Volgens mij heb je wel naar je zin daar in Zweden, lekker feesten en werken. Wel lange dagen met due zo’n die maar niet onder gaat. Veel plezier en succes daar! Groeten, Guido

Opmerkingen gesloten.