Stage in Bjursas, Zweden |11-07-2016|

De foto’s staan intussen op Facebook 🙂

Deze laatste 2 weken was het erg druk door de wedstrijd en de zomer schoonmaak, allerlei spullen kwamen uit hoeken waar ze volgens mij sinds de laatste zomer niet meer uit geweest waren hihi. Op de wedstrijd ‘helaas’ niet mogen groomen. Ik begrijp het volkomen het is toch een 160 km wedstrijd en als je al een geoliede machine hebt, voeg je er niet nog een bout aan toe, toch? Maar helaas was het eigenlijk niet, want ik mocht een heleboel filmen en kijken, en daar steek je denk ik net zoveel of misschien zelfs meer van op als wanneer je het zelf staat te doen en dan vooral heel moeilijk staat te doen. Tijdens de wedstrijd heb ik wat vragen die ik zelf had opgeschreven en deze later, na de wedstrijd gevraagd zodat ik een nog helderder beeld kon krijgen. Deze wedstrijd dus erg veel geleerd door te kijken en na te denken!

Het leukste was toch wel dat ik een Nederlander ben tegen gekomen die al een lange tijd in Zweden woont. Zoals gewoonlijk beginnen mensen eerst in het Zweeds tegen je te praten. Oeps sorry ik spreek na deze weken nog steeds geen Zweeds, dus dan leg je maar uit dat je Nederlands bent. Het meest vreemde is als je een Engelse reactie terug verwacht maar in plaats daarvan was het ‘O dan kunnen we gewoon Nederlands praten.’ O wacht wat he ooo je spreekt Nederlands. Mijn gezicht sprak boekdelen volgens mij. Ook hier een beetje mee staan keuvelen en ook weer dingen van mogen leren!

Na de wedstrijd was het vooral alles ophangen, wassen en schoonmaken want het goot van de regen tijdens de wedstrijd. Dan denk je dat alle boxen met dekens leeg zijn en dat dat onderste dekje wel niet zo nat is want dat is de bovenste ook niet. Ik heb nooit geweten dat een normaal dekje zoveel water op kan nemen… Ik heb er vanwege het druppen 2 emmers ondergezet en deze waren in totaal voor 4 liter gevuld, en nog was het dekje aan het druppen… De afgelopen week was het eigenlijk wel lekker weer en konden we ‘wat rustiger’ aan doen. Wel een keer mee naar de kliniek gemogen voor een check-up van een paard. Ik zelf ben nog nooit in een kliniek geweest en heb mijn ogen uitgekeken en vooral over de schouder van de dierenarts meekijken en aan de hand van de uitleg het zelfde proberen te zien (Bedankt dierenarts voor je engelse vertaling 🙂 ). Het weer was helaas niet alleen maar goed, ook midden in een onweersbui gereden met hagel als toetje. Als ik ergens bang voor ben is het wel rijden in de bergen met onweer…. Maar als je paarden te trainen hebt kun je er niet altijd onderuit dus ga je er voor. Heelhuids thuis gekomen in de onweersbui en vraag me eigenlijk af waar ik zo bang voor was?

 

Deze week begint al met heeeeerlijk met slecht weer en dat blijft aanhouden. De eerste rit net voor het ergste van de bui binnen, enkel wat harde miezer en de 2de rit alleen wat miezer. Vandaag ook 2 keer over het skicenter gereden en wauw wat een adembenemend uitzicht is het!

Toch ben ik heel blij als ik weer thuis ben maar ik heb hier ook een geweldige tijd! Voor nu laat ik het hierbij en ga ik verder aan mijn schoolopdrachten… 😉

1 dacht op “Stage in Bjursas, Zweden |11-07-2016|”

  1. Hoi Bo, wat heb je het weer smakelijk opgeschreven. Ik vond het altijd leuk om jouw berichten te lezen. Ik zie het gewoon voor me. Met Win gaat het super. Tot volgende week lieverd.

Opmerkingen gesloten.